Gedragsproblemen oplossen

Ieder jaar worden er ruim tienduizenden dieren bij het asiel afgestaan, doorverkocht of op straat gezet. Dit heeft er meestal mee te maken dat het dier niet meer in de thuissituatie past of voor problemen zorgt. Problemen voor de eigenaar, want voor de dieren is het vaak diereigen gedrag en gelukkig is daar dus ook vaak een oplossing voor!

Loopt u tegen gedragsproblemen met uw dier aan of heeft u vragen over gedrag?
Wij ondersteunen u graag!

Door onze samenwerkingen met verschillende professionals voor hond, kat en konijn, kunnen wij een gerichte analyse van het gedrag maken en hier een plan voor opstellen. 


Katten

Ieder jaar worden er ruim duizenden katten bij het asiel afgestaan. Katteneigenaren herplaatsen hun kat vaak via het dierenasiel, omdat zij tegen aanhoudende gedragsproblemen aangelopen. Probleemgedrag voor de eigenaar, want voor de kat is het vaak normaal kattengedrag. 

De voornaamste redenen dat katten bij het asiel worden afgestaan, zijn:

1. Plassen of sproeien in huis
2. Onderlinge agressie
3. Agressie naar eigenaren

Hele vervelende situaties, maar vaak wel met een oplossing. 
Door de hulp van een kattengedragsdeskundige in te schakelen om het gedrag in kaart te brengen en naar een oplossing te zoeken, voorkomen huisdiereigenaren dat ze tot de beslissing tot herplaatsing moeten komen. 

In 2023 zijn we van start gegaan met de opleiding gedragstherapie voor katten aan de Tinley Academie!
Uiteindelijk is het doel de volledige studie af te ronden en het felbegeerde papiertje tot kattengedragstherapeut te behalen. Hiermee kunnen wij u als katteneigenaar, welke tegen problemen met uw kat aanloopt, beter adviseren. 

Met deze aanvulling willen we de diensten verbreden, om de beste zorg voor u en uw kat te kunnen bieden!

Advies of hulp nodig bij een probleem? Neem dan contact met ons op.

Konijnen

Op dit moment is er een groot tekort aan opvangplekken voor konijnen.  Door de lange wachtlijsten bij de dierenopvangcentra, zitten sommige eigenaren met het handen in het haar, want zij zitten met een ongelukkige situatie of konijn. 

De voornaamste redenen dat konijnen bij het asiel worden afgestaan, zijn: 

1. Tijdgebrek en zich vergist hebben in de zorg voor een konijn 
2. Onderlinge agressie of agressie naar eigenaren/kinderen
3. Overlijden maatje

Helaas lopen studies en kennis op het gebied van konijnen nog ver achter op die van honden en katten. Veel konijnen eigenaren halen een konijn bij de dierenspeciaalzaak of via internet en zijn vaak niet voldoende geïnformeerd over het correct houden van een konijn.
Er wordt nog te vaak gedacht dat een konijn een gemakkelijk te houden huisdier is, terwijl er gelukkig steeds meer studies aantonen dat konijnen zeer intelligente maar complexe dieren zijn, met specifieke levensbehoeften.  

Gelukkig laten eigenaren zich steeds beter informeren, maar hierdoor beginnen zij ook sneller problemen in te zien. Hun konijn is eenzaam, wordt te klein gehouden of is toch niet het ideale kinderkonijn, zoals gewenst. 

Loopt u tegen (gedrags) problemen aan met uw konijn, wilt u advies inwinnen over hoe u uw konijnen het best kunt koppelen/re-introduceren of bent u beginnend konijnenhouder en wilt u op voorhand al goed geïnformeerd zijn om de juiste beslissingen te maken? Neem dan contact met ons op.


Tarieven

Consulten Prijzen
Telefonisch/Online consult, per 15 minuten € 10,00
Telefonisch/Online consult, per 30 minuten € 35,00
Consult aan huis, per 30 minuten € 50,00
Alle prijzen zijn inclusief naslagwerk en opvolging binnen 2 weken. Tijdens langdurige ondersteuning, wordt een offerte op maat gemaakt en kunt u de gehele periode gebruik maken van online/telefonische ondersteuning.

Voeding

Wij geven u advies op maat met betrekking tot het selecteren van het juiste dieet voor uw dier.

Wij helpen u de juiste voeding te vinden, de juiste hoeveelheid en dat natuurlijk op maat voor uw dier en hun specifieke behoefte en omstandigheden.

U krijgt een uitgebreid voedingsplan op maat toegezonden.
Dit advies en al uw vragen kunnen beantwoord worden via de e-mail of tijdens telefonisch consult. Na het contact krijgt u een uitgebreid voedingsplan op maat toegezonden.
Dit scheelt u een bezoek, zodat u bespaard op het starttarief en eventuele reiskosten.

Gewicht

Wij geven u advies op maat met betrekking tot het selecteren van het juiste dieet en de juiste hoeveel voeding voor uw dier. Wij helpen u graag in het opstellen van een plan om uw dier op gewicht te krijgen, te houden of te komen. 

Daarnaast kunnen wij u adviseren in verschillende methodes van voeding aanbieden of problemen welke zijn ontstaan met en rondom het geven van voeding. 

Dit advies en al uw vragen kunnen beantwoord worden via de e-mail of tijdens telefonisch consult. Na het contact krijgt u een uitgebreid voedingsplan op maat toegezonden.
Dit scheelt u een bezoek, zodat u bespaard op het starttarief en eventuele reiskosten.

Kitten, Pup & Lamprei

Gefeliciteerd! Eindelijk is het zover, uw pup, kitten of lamprei is eindelijk oud genoeg om opgehaald te worden, maar hoe nu verder?

Een kleine greep uit veel gestelde vragen;

- Past dit ras wel bij ons gezin?
- Hoe selecteert ik de juiste fokker?
- Heeft het dier alle medische behandelingen gehad?
- Wanneer moet ik mijn dier eigenlijk neutraliseren en is dat wel nodig?
- Hoe zit het met de opvoeding?
- Welke opties tot trainingen zijn er?
- Hoe kan ik mijn nieuwe viervoeter het beste in huis introduceren?
- Hoe koppel ik mijn konijnen?

Heeft u deze of andere vragen rondom de aanschaf van uw nieuwe huisgenoot? 
Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden in dit nieuwe avontuur!

Koppelvakantie konijn

Heeft u advies of hulp nodig bij het verzorgen van een koppelvakantie? Weet u niet goed waar u moet beginnen met het uitzoeken van een geschikte match of heeft u al een match gemaakt, maar is het geen succes?

Geen probleem! Wij helpen u graag met het koppelen van uw konijnen.

Begeleiding & Advies Prijs
Voeding: € 25,00
30 minuten (telefonisch consult), inclusief naslagwerk en opvolging binnen 2 weken.
Gewicht: € 25,00
30 minuten (telefonisch) consult, inclusief naslagwerk en opvolging binnen 2 weken.

*       Al onze prijzen op locatie zijn exclusief starttarief van € 9,95 en reiskosten van € 0,21 cent per kilometer vanaf postcode 2982 XL
**     Binnen Ridderkerk worden geen reiskosten berekend. Geheel 2024 berekenen wij geen toeslag op weekenden en feestdagen.
***   Wij hanteren korting voor ieder 2e dier of bij combinatie tussen meerdere diensten. Ook is er mogelijkheid tot een strippenkaart.


Staat uw zorgvraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of om een vrijblijvende offerte op te laten stellen.