Zorg aan huis

Zelf niet in staat om naar een dierenarts of trimsalon te gaan? Is het idee van uw huisdier in de vervoersbox krijgen al een reden om de deur niet uit te gaan? Of heeft u gewoon liever service aan huis, zodat uw dier in zijn vertrouwde omgeving kan blijven en u de deur niet uit hoeft?

B&F Animal Care komt u graag ontzorgen.

Wilt u weten of wij iets voor u en uw huisdier kunnen betekenen?
Bekijk onderstaand dan snel welke verschillende diensten wij allemaal aan huis aanbieden.


Anaalklieren legen

De meeste mensen herkennen de symptomen wel.. het overmatig likken onder of bij de staart, het typische luchtje of het zeer bekende  “sleetje rijden” om zich op deze wijze te te ontlasten van de jeuk aan de anus. Juist, we hebben het over anaalklieren. 
U kunt de hulp inschakelen van een ParaVet, als uw dier last heeft van zijn/haar anaalklieren.


Let op: Heeft uw dier geen last van zijn/haar anaalklieren, dan is het advies deze niet ''preventief'' te laten legen. Dit kan juist zorg dragen voor irritatie, verstoppingen en ontstekingen.

Chippen, inclusief registratie

Het chippen van uw dier is een kleine handeling. Er wordt een nano microchip, ter grootte van een rijstkorrel, onder de huid van de nek aangebracht door middel van een injectie.

De chip bevat een uniek nummer dat verbonden is aan een database. In die nationale database kunnen dierenklinieken, dierenasielen en de dierenambulance toegang krijgen tot de contactgegevens van u als eigenaar. Deze contactgegevens zijn onder andere uw telefoonnummer. U kunt zelf online regelen welke gegevens u openbaar wilt zetten.

Wij registreren de chip na het aanbrengen direct dezelfde dag nog voor u. Het enige wat u als eigenaar hoeft te doen is de contactgegevens up-to-date houden. Mocht uw kat of konijn verdwaald raken en de weg naar huis niet meer terug kunnen vinden, kunnen instanties u bereiken als het dier gevonden wordt en hopelijk is uw huisdier dan snel weer veilig thuis!

* Wij verzorgen regelmatig chipacties.

Medicatie / Injectie toedienen

Medicatie toedienen is vaak voor zowel dier als eigenaar een stressvolle onderneming. 

Toch is het belangrijk dat uw huisdier de juiste hoeveelheden binnenkrijgt voor de behandeling en dit het liefst met zo min mogelijk gevecht/stress. Zeker als dieren levenslang op de medicatie moeten, wilt u dit zo gemakkelijk mogelijk inbrengen in de dagelijkse routine.

Wij helpen u graag bij het toedienen van de medicatie. Ook kunnen wij u handige tips geven, het geven van de medicatie voordoen en u helpen oefenen met het correct en efficent toedienen van de medicatie. In overleg met uw dierenarts zijn wij ook bevoegd om injecties toe te dienen.

Tijdens vakantie uw oppas niet willen belasten met het toedienen van medicatie? Ook dan staan wij graag klaar voor u!

Nagels knippen

De nagels knippen van een hond, kat of konijn kan best lastig zijn.
Zeker als het zwarte nagels zijn en u het leven niet (goed) ziet lopen of als uw dier niet goed stil zit.
Toch is het knippen van de nagels soms wel echt noodzakelijk. Te lange nagels kunnen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen zorgen, zoals ongemak bij het lopen, vergroeiingen of ingegroeide nagels. 

Hulp nodig bij het knippen van de nagels?
Wij komen graag bij u aan huis om u te helpen met of de nagels van uw dier te knippen. 

Oren reinigen

Wij kunnen u ondersteunen met de (preventieve) behandeling van de oren van uw hond of kat. 
Dit houdt in dat wij de oorschelpen schoonmaken, overtollige haren verwijderen en de oren spoelen met een speciale oorreiniger. Ook kunnen wij u ondersteunen in het toedienen van de voorgeschreven oorbehandeling door uw dierenarts. 

Let op: Wij reinigen de oren niet als het dier oorklachten heeft zoals spontaan optreden van acuut pijn of  schudden/klapperen van de oren. In dit geval adviseren wij u om uw dierenarts te raadplegen!

Paraveterinair consult

Een gezondheidscontrole laten uitvoeren? Vragen over gezondheid of twijfelt u of er een dierenarts nodig is? Heeft u hulp of advies nodig maar denkt u dat het probleem net te klein is om er een dierenarts voor te moeten raadplegen, dan kunt u bij een van onze ParaVets terecht voor een consult.

Paraveterinairen mogen geen diagnoses stellen, maar voeren onderzoeken uit en kunnen u een goed beeld geven of u voor een bepaald probleem een dierenarts moet raadplegen of niet.

Wondcontrole en verbandwissels

De operatie is uitgevoerd en nu staat u er als eigenaar alleen voor tot de volgende wondcontrole of het verwijderen van de hechtingen... 

Bij de gemiddelde ingreep is het belangrijk dat de wond gedurdende +/- 10 dagen in de gaten gehouden wordt. Een van onze ParaVets ondersteunt u graag tijdens deze periode en controleert of het herstel naar wens verloopt. Uiteraard valt losgekomen verband of verwijderd verband ook onder de service wondcontrole en kan de ParaVet nieuw verband aanleggen.

Dit alles in overleg met uw behandelend dierenarts. Bij twijfel kan de ParaVet overleg plegen met de dierenarts en indien nodig direct schakelen.

Behandeling Prijs
Anaalklieren legen € 10,00
Chippen, inclusief registratie € 24,95
Medicatie / injectie toedienen € 7,50
Nagels knippen € 7,50
Oren reinigen € 10,00
Paraveterinair consult € 22,50
Wondcontrole, inclusief verbandwissel € 22,50

Gebit

Gebitsproblemen zijn een van de voornaamste redenen waar een dier ongemerkt toch een hoop ongemak van kan ervaren. Omdat u als eigenaar vaak niet gemakkelijk naar het gebit van uw hond, kat of konijn kunt kijken, kunnen er ongemerkt problemen ontstaan. Problemen welke u pas opmerkt, als uw dier stopt met eten. Aangezien eten een van de belangrijkste basisbehoeften is, laten dieren dit dus niet snel aan hun neus voorbij gaan, ondanks het ongemak.

Mocht u twijfelen of advies willen inwinnen over de gezondheid van het gebit van uw dier, het onderhouden van het gebit en gebruik van gebitsproducten hierbij, dan staan wij paraat voor al uw vragen. 
Wij geven u advies over wat de staat is van het gebit en hoe u deze het beste in optimale stand kunt houden. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen in het maken van een afspraak bij uw dierenarts, om het gebit te laten behandelen indien nodig.

Revalidatie

Uw hond heeft net een knieoperatie gehad en u heeft van uw dierenarts een lijst met oefeningen meegekregen voor thuis.
Voor de dierenarts vanzelfsprekend, maar het zweet breekt u al uit bij het idee dat u deze oefeningen zelf moet uitvoeren, bij een al kwetbare knie. Bekend concept?

Na grotere operaties voelt een eigenaar zich soms onzeker in de juiste aanpak voor de revalidatie. Dieren hebben voor een bepaalde periode ondersteuning en benchrust nodig, er moet medicatie gegeven worden en het dier en 'wond' moeten geobserveerd worden voor optimaal herstel. Er komt een hoop op u af als eigenaar..

Gelukkig staan onze ParaVets voor u klaar om u in het revalidatietrajet te ondersteunen en zij doen dit in zeer goed overleg met uw eigen dierenarts!

Rouwbegeleiding

Afscheid nemen van uw huisdier is al moeilijk genoeg. 
Vervolgens wordt u gevraagd of u uw dier mee naar huis neemt, achterlaat of naar een crematorium brengt. 
Kiest u voor begraven of crematie, individueel of gezamelijk?
Allemaal lastige keuzes, waar soms op voorhand nog niet over nagedacht is. 

B&F Animal Care kan u begeleiden in het regelen van het afscheid van uw dier. Van het regelen van vervoer naar het crematorium tot het leggen van contacten met zorgaanbieders als crematoria. 
Daarnaast bieden wij altijd een luisterd oor voor uw vragen en verdriet. 

Vacht

B&F Animal Care helpt u graag met de vachtverzorging van uw dier.

Ontklitten
Bij langharige honden, katten en konijnen ontstaan bij het niet dagelijks goed doorborstelen vaak klitten of zelfs vilt in de oksels, in de liezen en bij de buik. Plekken welke moeilijk bereikbaar zijn met het kammen. Juist op deze plekken is de huid erg kwetsbaar en deze klitten kunnen gepaard gaan met een hoop ongemak. 

Ook oudere dieren, specifieke rassen of dieren met een medische achtergrond kunnen flinke klitten krijgen, omdat zij hun eigen verzorging niet volledig kunnen uitvoeren door bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken zoals artrose. 

Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om uw dier regelmatig goed door te kammen, helpen wij u graag. 

Antiparasitaire behandeling

Hulp nodig bij het behandelen van uw dier of huis?
Hier komen wij graag voor langs.


Wassen

Het kan voorkomen dat u een medicinale shampoo voor uw huisdier krijgt voorgeschreven door uw dierenarts bij huidproblemen. Ook hier ondersteunen wij u graag in.

Vervoer

Zelf niet in de gelegenheid om naar de dierenarts of trimsalon te gaan? B&F Animal Care bied u de uitkomst, door het vervoer voor u en/of uw huisdier te regelen. 

Zo kunt u uzelf en uw dier(en) door een ParaVet bij u thuis laten ophalen en weer laten thuisbrengen na het bezoek. 
Tevens kunt u er ook voor kiezen om de ParaVet samen met uw dier op pad te sturen, zodat u de deur niet uit hoeft. De ParaVet blijft tijdens bijvoorbeeld een dierenartsbezoek bij uw huisdier en brengt bij het thuisbrengen ook verslag uit van de afspraak. 

Vervoer van uw dier naar een andere locatie, in overleg mogelijk.

Verzorging Prijs
Antiparasitaire behandeling, exclusief middel € 5,00
Gebitscontrole € 12,50
Revalidatie € Op aanvraag
Rouwzorg € Op aanvraag
Vachtverzorging, per kwartier € 15,00
Vervoer per kwartier, kilometervergoeding niet van toepassing € 10,00 -

*       Al onze prijzen op locatie zijn exclusief starttarief van € 9,95 en reiskosten van € 0,21 cent per kilometer vanaf postcode 2982 XL
**     Binnen Ridderkerk worden geen reiskosten berekend. Geheel 2024 berekenen wij geen toeslag op weekenden en feestdagen.
***   Wij hanteren korting voor ieder 2e dier of bij combinatie tussen meerdere diensten. Ook is er mogelijkheid tot een strippenkaart.


Staat uw zorgvraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of om een vrijblijvende offerte op te laten stellen.