Bijzondere verhalen van patiënten

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 20:45

Op een zaterdagmiddag kwam er een berichtje binnen van een baasje in paniek. Haar kat Vlekkie had namelijk een groot gat in haar borst.

WAARSCHUWING: Grafische beelden.

Vlekkie is een teruggetrokken en angstige kat, welke samen met haar eigenaar woont. Tijdens een voorzichtige kroelbui, had de eigenaar een natte plek gevoeld en bij beter kijken, een wond opgemerkt. Aangezien de eigenaar van Vlekkie zelf op leeftijd is en Vlekkie door haar angst niet makkelijk te benaderen is, ontvingen wij de vraag of wij mevrouw wilde ondersteunen met Vlekkie.
En inderdaad, Vlekkie had bij controle aan de rechterkant van de buik (rond de borstklier) een open wond. Gelukkig kon Vlekkie snel terecht bij de spoedkliniek en is zij onder begeleiding van een ParaVet naar haar afspraak gebracht. Bij de spoedkliniek bleek het om een open abces/tumor te gaan en biopsie op maandag bij mevrouw haar eigen dierenarts moest hierover uitsluitsel geven. 
Vlekkie is na het spoelen van de wond een kraag omgedaan en met antibiotica en pijnstilling op zak terug naar huis gebracht. 
Wij zijn voor de eigenaar en Vlekkie op maandagmorgen direct om 08.00 uur in de telefoon gekropen en hebben een afspraak ingepland bij de eigen dierenarts voor verdere behandeling. 

Tijdens het consult bij de eigen dierenarts, is er besloten dat het voor Vlekkie beter was, om na de biopt direct de verdikking/tumor te verwijderen en de wond zelf chirurgisch te sluiten. 
Gezien mevrouw haar leeftijd en het feit dat Vlekkie slecht benaderbaar is door steeds weg te kruipen, heeft de eigenaar gevraagd of B&F Animal Care Vlekkie tijdens haar gehele revalidatie wilden opvangen. Op deze manier wist de eigenaar zeker dat de wond goed in de gaten zou worden gehouden en Vlekkie haar medicatie binnen zou krijgen voor optimale genezing.

Vlekkie is tot het verwijderen van de hechtingen op de 10e dag in de opvang verbleven. Hierbij hielden wij de eigenaar iedere dag op de hoogte van het verloop, gingen wij met Vlekkie voor nacontrole naar de dierenarts en gaven wij haar tweemaal daags haar medicatie.
Uit de biopsie kwam naar voren dat het om een (melkklier) tumor ging en deze volledig verwijderd was. Gelukkig is Vlekkie volledig hersteld en kon zij snel weer naar haar veilige omgeving en lieve eigenaar. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.